کتاب آموزش جامع صفر تا صد SQL
دانلود رایگان کتاب آموزش جامع صفر تا صد SQL با مثال های عملی
می توانید کتاب آموزش صفر تا صد SQL را از لینک بالا دانلود نمایید
انچه در این کتاب می خوانید :
فصل 1: اصول طراحی پایگاه داده در SQL Server
پایگاه داده رابطهای مجموعهای از جداول مرتبط است. در SQL Server، پایگاههای داده در قالب «پایگاهها» ساخته میشوند و هر پایگاه شامل جداول، نماها، فهرستها و سایر اشیاء است.
اجزای اصلی پایگاه داده رابطهای عبارتند از:
-
جدول: ساختار اصلی ذخیرهسازی دادهها
-
ردیف: یک رکورد از دادهها
-
ستون: یک ویژگی از موجودیت
-
کلید اصلی: شناسه یکتا برای هر سطر
-
کلید خارجی: کلیدی برای ایجاد ارتباط با جدول دیگر
انواع روابط بین جداول شامل یک به یک، یک به چند و چند به چند است. مراحل طراحی پایگاه داده شامل شناسایی موجودیتها، شناسایی ویژگیها، ایجاد جداول، ایجاد کلیدها و نرمالسازی دادهها است. برای ایجاد کلیدهای خودافزاینده، در SQL Server از INT IDENTITY استفاده میشود.
فصل 2: مبانی SQL در SQL Server
این فصل به دستورات پایه ای SQL مانند INSERT INTO برای درج داده، SELECT برای بازیابی داده، UPDATE برای بروزرسانی داده و DELETE برای حذف داده می پردازد. همچنین، استفاده از WHERE برای ایجاد شرط در انتخاب داده ها، TOP برای محدودسازی نتایج و GETDATE برای گرفتن تاریخ فعلی را آموزش می دهد.
دستور WHERE برای فیلتر کردن ردیف ها بر اساس یک شرط خاص استفاده می شود. شروط می توانند با AND و OR ترکیب شوند. از IN برای بررسی چند مقدار، از BETWEEN برای بررسی بازه ها و از LIKE برای جستجوی الگوها استفاده می شود. NULL IS و NULL NOT IS برای بررسی مقدار تهی به کار می روند.
فصل 4: مرتب سازی و محدودسازی نتایج
مرتب سازی با ORDER BY و محدود کردن نتایج با TOP برای ساخت گزارش ها بسیار مهم است. نتایج می توانند بر اساس یک یا چند ستون، به صورت صعودی (ASC) یا نزولی (DESC) مرتب شوند. از OFFSET و FETCH برای پیاده سازی صفحه بندی استفاده می شود.
فصل 5: استفاده از نام مستعار (Alias)
نام مستعار به شما اجازه می دهد برای ستون ها و جداول، نام های کوتاه تر یا خواناتر تعریف کنید. برای تغییر نام ستون در خروجی از AS استفاده می شود.
فصل 6: توابع تجمیعی (Aggregate Functions)
توابع تجمیعی برای انجام محاسبات روی مجموعه ای از ردیف ها استفاده می شوند. این توابع شامل COUNT برای شمارش تعداد ردیف ها، SUM برای جمع کل، AVG برای میانگین، MIN و MAX برای کمینه و بیشینه هستند.
فصل 7: گروه بندی داده ها با GROUP BY و فیلتر کردن گروه ها با HAVING
وقتی می خواهیم توابع تجمیعی را برای هر گروه از داده ها محاسبه کنیم، از GROUP BY استفاده می کنیم. برای فیلتر کردن نتایج گروه بندی شده، از HAVING استفاده می شود.
فصل 8: استفاده از ساختار شرطی CASE
ساختار CASE به شما امکان می دهد بر اساس شرط هایی مشخص، مقادیر متفاوتی را در خروجی نمایش دهید. این ساختار برای دسته بندی، ایجاد گزارش های سفارشی و محاسبات شرطی بسیار مفید است...
فصل 9: اتصال جداول با JOIN